Kraamzorg
Als u bevallen bent komt de diensdoende verloskundige bij u thuis om de conditie van u en uw kindje te beoordelen. Zij heeft nauw contact met uw kraamverzorgster. Samen controleren zij de conditie van moeder en kind geven adviezen. De verloskundige zal naar de huisarts, kinderarts of gynaeoloog of andere zorgverleners verwijzen indien dit noodzakelijk is. De kraamverzorgster komt elke dag, verzorgt en controleert moeder en kind en helpt waar nodig. Zij noteert alles en neemt contact met ons op bij bijzonderheden.  
 
Als alles goed gaat wordt het kraambed de 10 dag afgesloten. U krijgt o.a informatie over de voeding, regeldagen, wat te doen bij een evt.borstontsteking, Vit K en D, de controles door het consultatiebureau, anticonceptie en nog veel meer.
 
Zes weken na de bevalling  vindt er nog een nacontrole plaats. Hier kijken we samen terug op de zwangerschap, bevalling, kraambed en de eerste weken nadien. De bloeddruk wordt nogmaals gemeten en eventueel het Hb [ijzer in het bloed]. Via een uitwendig onderzoek kijken we of de lange buikspieren weer sluiten. We bekijken het herstel van eventuele hechtingen.
 
Er is ruim genoeg tijd om pijnklachten en vragen te beantwoorden.  
 
Ook voor vrouwen die in het ziekenhuis onder controle waren of vrouwen die uiteindelijk in het ziekenhuis zijn bevallen, geldt dat we hun kraambed begeleiden. U kunt met ons contact opnemen, tijdens de zwangerschap, om het alvast te regelen. Wanneer u in het ziekenhuis bevallen bent zal de kraamafdeling bij uw ziekenhuisontslag contact met ons opnemen en doorgeven dat u naar huis komt. Wij komen dan diezelfde of anders de volgende dag bij u thuis voor controle


© Copyright 2014-2019  Verloskunde Harlingen | Website Best Reclamestudio