Gefeliciteerd
U bent in verwachting er is een kind op komst. U heeft vol verwachting naar deze nieuwe situatie uitgekeken en bent erg gelukkig en voelt zich goed.....of ....u bent juist onzeker. Misschien twijfelt u wel en blijft het gelukzalige gevoel uit. U voelt zich niet goed of u voelt zich ander dan anders. Ook voor uw partner is het wennen. Wij zullen u de komende zwangerschapsmaanden helpen en begeleiden zodat u  met vertrouwen aan de bevalling en het nieuwe ouderschap kan beginnen.
 
Gemiddeld zal u de verloskundige  zo'n 12-14 keer in de zwangerschap treffen. Uw gezondheid en conditie, de groei van de baby wordt gecontroleerd.
 
Tijdens de eerste consulten staat uw medische voorgeschiedenis centraal en dat van uw familie.  U krijgt informatie over voeding, leefgewoontes, medicijngebruik en prenataal onderzoek en praktische zaken als het aanvragen van kraamzorg etc. Uiteraard is er genoeg tijd om aandacht te besteden aan eventuele fysieke klachten en ongemakken en krijgt u uitleg over hoe uw lichaam zich aanpast aan de zwangerschap.
 
Ruim aandacht besteden wij aan de bevalling, kraamperiode en borstvoeding.  
 
Een zwangerschap kan onzekerheden met zich meebrengen. Wij zien het als onze taak om u daarbij te steunen en een vertrouwensrelatie op te bouwen. 
 
In Nederland maken wij een onderscheid tussen zwangerschappen met en zonder medische indicatie. Bij een normaal verloop van uw zwangerschap heeft u geen medische indicatie en begeleiden wij uw zwangerschap en bevalling en kraambed. Indien er complicaties optreden zullen wij u door verwijzen naar de gynaecoloog in het MCL of het Antonius ziekenhuis in Sneek.
 
Moeder en kind in de hoofdrol
Wij luisteren naar uw verwachtingen, wensen en angsten. Geven uitleg en bieden u mogelijk nieuwe inzichten. Naast de medische aspecten bieden wij ook ruimte om de (psycho)sociale onderwerpen. 
Op deze website is zoveel mogelijk informatie verzameld om antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Leest u deze site zorgvuldig door, u kunt natuurlijk uw vragen tijdens de consulten met ons bespreken.


© Copyright 2014-2019  Verloskunde Harlingen | Website Best Reclamestudio